Příprava pokrmů studené kuchyně v 5. B

V naší třídě jsme si společně užili nevšední den plný chutí, vůní a radosti ze sdílení. Děti si samy vymyslely projekt, jehož cílem bylo připravit studené pohoštění pro své spolužáky – a to vlastníma rukama s fantazií, a především s chutí potěšit ostatní.

 

Děti doma spolu s rodiči nakoupily a připravily suroviny, které pak využily při přípravě dezertů do skleničky, zeleninových i ovocných salátů, sendvičů, obložených baget, ovocných špízů…

 

Děti si vzájemně pokrmy ochutnávaly, chválily. Bylo vidět, s jakou radostí své výrobky představovaly. Nakonec děti hlasovaly, který pokrm jim nejvíce chutnal. Byla obsazena dvě první místa. Chlapci připravovali zdravý dezert do skleničky z mascarpone, jogurtu, ovoce a müsli. Dívky měly cukrový špíz a chuťově velmi zajímavý špíz z osolených salátových okurek, medu a sezamových semínek. Velmi zajímavá a lahodná kombinace chutí.

 

Celá akce nejen potěšila naše chuťové buňky, ale prohloubila vzájemné vztahy ve třídě, podpořila spolupráci, ohleduplnost i tvořivost. Děti si odnesly nejen plná bříška, ale i nové zážitky a dovednosti, které se jim budou hodit v budoucnu.

 

Děkuji rodičům za pomoc s přípravou a dětem za to, že do celé akce vložily srdce.

 

Mgr. I. Rozsívalová - tř. učitelka 5. B